Märkätilat

Markatilat

Vetonit vedeneristysjärjestelmää käytetään asuntojen pesu- ja WC-tilojen sekä kodinhoitohuoneiden vedeneristämiseen ja laatoittamiseen.

Alusmateriaalina voi olla kivirakenne (esim. Kahi- tai Leca-harkko, tiili, betoni, kevytsorabetoni) tai levyrakenne.

  • Vetonit vedeneristysjärjestelmän tuotteet ovat tutkitusti yhteensopivia ja käyttöturvallisia
  • Vetonit vedeneristysjärjestelmä täyttää rakentamismääräysten vaatimukset ja järjestelmällä on VTT:n sertifikaatti Nro 142/00

Vedeneristys on huolellisuutta ja ammattitaitoa vaativa työvaihe. Suosittelemme, että vedeneristyksen tekee ammattilainen, jolla on Weberin myöntämä Märkätilakortti tai VTT:n henkilösertifikaatti.

Vetonit vedeneristysjärjestelmä

Märkätilan lattia valetaan betonista tai tehdään Weberin Vetonit lattiatasoitteilla.

Kallistusvaluun kannattaa asentaa lattialämmitys, jolloin laatoitettu lattia tuntuu miellyttävämmältä paljaiden jalkojen alla ja lattia kuivuu nopeammin suihkun jälkeen.

Suositeltava märkätilan lattian kaltevuus on 1:80 ja lattiakaivon ympärillä (500 mm:n säteellä lattiakaivosta) 1:50, eli lattia kallistuu 1 cm 80 cm:n tai 50 cm:n matkalla.

Pohjalaatta tai paksu kallistusvalu tehdään nopeasti kuivuvalla weber.vetonit 6000 Lattiamassalla. Jos valuun tulee sähkölämmityskaapelit, valu on tiivistettävä hyvin. Valun pinta tasoitetaan esim. 4400 Pikatasoitteella tai 3100 Hienotasoitteella ennen vedeneristystä.

5-100 mm paksu kallistusvalu voidaan tehdä 5400 Lämpölattiatasoitteella. Lattiakaivon kohdalla, jossa tasoitekerros on ohuimmillaan, tasoitepaksuuden tulee olla vähintään 5 mm. Kallistusvalun pinta tasoitetaan tarvittaessa 4400 Pikatasoitteella tai 3100 Hienotasoitteella ennen vedeneristystä.

Huom: alusta tulee aina käsitellä MD 16 Dispersiolla ennen tasoitteen levittämistä!

Lattia vedeneristetään Vetonit vedeneristysohjeiden mukaisesti ennen laatoitusta.